Napitki in smoothieji Recepti Veganske jedi Zdrave sladice in zajtrki

Veganska vroča čokolada

veganska vroca cokolada
Avtor: manjauz

Gosta, nasitna vroča čokolada, ki z dodano žlico mletih lešnikov spominja na čokolešnik. Njam! 🙂

Veganska vroča čokolada
Št. porcij: 2
Vroča čokolada, ki ne vsebuje nič živalskega, nobenega dodanega sladkorja, zaradi veliko vlaknin pa ne povzroči pretiranega inzulinskega poskoka.
Oceni recept
Natisni
Priprava:
2 hr
Kuhanje:
5 min
Skupen čas:
2 hr 10 min
Priprava:
2 hr
Kuhanje:
5 min
Skupen čas:
2 hr 10 min
Sestavine:
  1. banana (1)
  2. datlji (5)
  3. presna čokolada oz. kakav (1 žlica)
  4. presna vanilija (1 žlička)
  5. himalajska sol (mini ščepec soli)
  6. vegansko mleko 2 dcl
Priprava:
  1. Namočite datlje v topli vodi. Namakajo naj se vsaj 2 uri.
  2. Nato v mešalniku zmešajte 2 dcl veganskega mleka, datlje in ostale sestavine.
  3. Gosto tekočino prelijte v kozico in jo postavite na minimalen ogenj.
  4. Kuhajte 5 minut - ob konstantnem mešanju.
Nasveti & triki:
  1. Recept za vegansko mleko: http://manjauz.si/vegansko-mleko-iz-indijskih-oreskov/
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

2komentarja

  • Vsec mi je tvoj recept. Vecino sestavin in sem Danes dobil kot novoletno darilo v sluzbi. Kaj mislis o nerafineriranem rjavem sladkorju? Glede na to da si dodala samo sladkorje iz sadja

    • Živjo!
      Me veseli 🙂
      Seveda, lahko se uporabi sladkor. Seveda je bolje, če se uporablja cela živila, ne predelanih, ampak vroča čokolada je posladek, ne stvar, ki bi si jo privoščili vsak dan, zato – zakaj pa ne! 😉 Najbolje bi bilo, da se sladkor uporabi namesto datljev, ki načeloma nimajo specifičnega okusa. LPm

Komentiraj