Glavne jedi Recepti Veganske jedi

Veganska krompirjeva tortica z mangovo salso

krompirjeva tortica z mangovo salso 2
Avtor: manjauz

Tortica iz sladkega krompirja in domačih zelišč z mangovo salso in kuhanim stročjim fižolom. Lahko je predjed, priloga ali veganska večerja. Izberite svoj izgovor in si jo pripravite, ker je bombastična.

Njena supermoč? Mangova salsa, seveda. Osvežilna pika na i, ki ne vsebuje nobene maščobe, je popolnoma veganska, lahko pa jo uporabite kot pomakico, solatni preliv ali hladno omako k slajšim, pekočim jedem.

krompirjeva tortica z mangovo salso

Veganska krompirjeva tortica z mangovo salso
Št. porcij: 1
Lahka veganska jed brez maščobe, ki jo lahko ponudite kot predjed, prilogo ali samostojno vegansko jed.
Oceni recept
Natisni
Priprava:
10 min
Kuhanje:
20 min
Skupen čas:
30 min
Priprava:
10 min
Kuhanje:
20 min
Skupen čas:
30 min
TORTICA IZ SLADKEGA KROMPIRJA
  1. 1/2 srednje velikega sladkega krompirja
  2. 2 žlički lanenega semena
  3. šop svežih zelišč (peteršilj in drobnjak)
  4. sol in poper (lahko tudi čili)
MANGOVA SALSA
  1. 3 žlice nasekljanega manga
  2. 1/2 šalotke
  3. 1/2 stroka česna
  4. 2 žlički jedilnega kvasa
  5. 1 majhen paradižnik
  6. 1 žlička gorčice
  7. curry
  8. čili
PRILOGA
  1. na pari kuhan stročji fižol
Priprava:
  1. Najprej pripravite krompirjevo tortico.
  2. Krompir umijte in celega skuhajte v vodi ali pa počasi pražite v posodici z malo slane vode (voda naj povre, dolijte 1/2 dcl sveže vode, spet naj povre itd. - dokler ni kuhan.)
  3. Kuhan krompir dobro pretlačite in po potrebi dosolite.
  4. Dodajte mu laneno seme in sveža zelišča in nadevajte modelčke za muffine.
  5. Pustite počivati 5 do 10 minut.
  6. Pecite v pečici na 180 stopinj celzija, dokler se malce ne zapeče.
  7. Medtem ko se krompirjeva tortica peče, pripravite mangovo salso.
  8. Vse naštete sestavine stresite v mešalnik in zmiksajte.
  9. Preden vzamete krompirjevo tortico iz pečice, v slani vreli vodi (ali na sopari) skuhajte stročji fižol.
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

Komentiraj