Kuham redno že od desetega leta starosti. Nekoč bolj “taprave” jedi po Kalinškovi kuharici – od štrukljev in štrudljev pa do vampov in polnjenih paprik. Kuhanje sem pač oboževala že od nekdaj. Kot da je kuhinja vrelec domačnosti, ki ga moraš negovati, da ne usahne …
Z leti je kuha postala vse bolj eksperimentalna, jedi lažje – takšne, ki so ustrezale mojim brbončicam in mojemu telesu. Mešanje različnih barv in okusov, igranje s strukturami in kombinacijami je postalo kot čaranje. In najljubši triki so mi tisti, ki so preprosti, a v sebi skrivajo moment kompleksnosti.
Solata z jagodami in domačimi kalčki
Odkar sem prvič združila jagode in paradižnik sem totalen fan te kombinacije. Kot bi popravila en drugega – drug drugemu podarila sladkobo in sočnost.
Sicer je kombinacija paradižnika in jagod odlična že z nekaj kapljicami bučnega olja in bučnimi semeni, a sem tokrat želela večjo porcijo solate. In ker so me iz hladilnika gledali sveži domači kalčki, sem si pripravila tole odlično solato.
I liked it 🙂 Hope U like it 2.


- zelena solata
- sveže jagode
- zvež paradižnik
- domači kalčki
- konopljina semena
- sol in poper
- bučno olje in balzamični kis
- Solata je ... Mi ni treba pisati, a ne?
- Tudi z domačim jabolčnim kisom in olivnim oljem je njami! 🙂