Glavne jedi Priloge in predjedi Recepti Veganske jedi

Rižota z rdečo peso

rizota z rdeco peso
Avtor: manjauz

Ni večjega luksuza kot vrt z domačo zelenjavo in ni lepšega kot kuhati z zrelimi sadeži, ki jih je ta vrtiček porodil. Domača rdeča pesa je poleg stročjega fižola trenutno moj najljubši plod, kar je glede na pretekle zapise očitno, se mi zdi. 🙂

Če pa imate kakšnih 45 minut časa, res, skuhajte rižoto z rdečo peso, ker je božanska!

Rižota z rdečo peso
Št. porcij: 2
Zelenjavna rižota, ki je izredno bogatega okusa in čudovite barve. Lahko si jo privoščite samostojno, lahko pa služi kot priloga.
Oceni recept
Natisni
Priprava:
5 min
Kuhanje:
45 min
Skupen čas:
50 min
Priprava:
5 min
Kuhanje:
45 min
Skupen čas:
50 min
Sestavine:
  1. 150 g riža
  2. 4 do 5 majhnih gomoljev rdeče pese
  3. čebula
  4. strok česna
  5. listi zelene
  6. peteršilj
  7. timijan
  8. črn in rdeč poper
  9. zeliščna sol in navadna sol
PRIPRAVA RDEČE PESE
  1. Gomolje operite, olupite in narežite na polovičke (ali četrtinke, če so bili večji gomolji).
  2. Pokapajte jih z nekaj kapljicami stopljenega kokosovega ali navadnega masla in začinite s ščepcem zeliščne soli.
  3. Razporedite jih na pekač, obložen s peki papirjem in postavite v pečico, ogreto na 185 °C.
  4. Pecite 45 minut oz. dokler pesa ne bo mehka.
PRIPRAVA RIŽOTE
  1. Najprej skuhajte riž po navodilih na zabojčku - le 5 minut manj, da se bo do konca skuhal v rižoti.
  2. Na olju popražite čebulo, da postekleni, dodajte ji sesekljan česen, timijan in zelenine liste.
  3. Pomešajte, počakajte, da zelišča zadišijo, nato pa dodajte pečeno rdečo peso, ki ste jo razrezali na še manjše koščke (kolikor velike želite).
  4. Pomešajte in dodajte riž z malce vode, v kateri se je kuhal riž, lahko pa dolijete tudi nekaj žlic belega vina.
  5. Kuhajte še 5 minut oz. dokler ni riž popolno skuhan.
Nasveti & triki:
  1. Postrezite s svežim peteršiljem, dodate pa lahko tudi nekaj žlic smetane za kuhanje, če želite bolj kremasto konsistenco rižote.
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

Komentiraj