Juhe in solate Recepti Veganske jedi

Regratova juha

regratova juha
Avtor: manjauz

Regratova juha je še ena izmed tistih travniških čudežev, kot sta čemaževa ali koprivina. Sicer malce grenka juha, a odlična pomočnica v času razstrupljanja.

Ne ustrašite se njene grenkobe, prav to je njena prednost. Spomladi, ko se mora naše telo dobro prečistiti zimskega razvajanja in lenarjenja, je priporočljivo uživati grenka živila – saj pospešujejo razstupljanje telesa.

In roko na srce … Bolj eko, bio, natur zelenja – kot ustvarjenega za razstrupljanje – spomladi ne boste dobili.

Regratova juha
Št. porcij: 2
Super lahka juha, kot ustvarjena za čas razstrupljanja. Za pripravo vam ne bo vzela več kot 10 minutk.
Oceni recept
Natisni
Priprava:
2 min
Kuhanje:
8 min
Skupen čas:
10 min
Priprava:
2 min
Kuhanje:
8 min
Skupen čas:
10 min
Sestavine:
  1. Regrat (cca 400 ml)
  2. sladki krompir (1 srednje velik)
  3. šalotka (1)
  4. česen (1)
  5. jedilni kvas (1 žlička)
  6. garam masala
  7. curry
  8. sol, poper
  9. kokosovo olje (1 žlička)
Priprava:
  1. Sladki krompir skuhajte v slani vodi (približno 8 minut).
  2. V posebni kozici na kokosovem olju popražite šalotko, nato dodajte regrat in česen.
  3. Prelijte z vodo in kuhajte kakšni dve minuti.
  4. Krompir odcedite in ga dodajte k regratu.
  5. Pomešajte, začinite, kuhajte še kakšno minuto, nato pa dobro spasirajte s paličnim mešalnikom.
Nasveti & triki:
  1. Če jedilnega kvasa niste navajeni, vas bo okus morda presenetil. Mene tople jedi, ki ga vsebujejo, spominjajo na jedi z belim vinom, drugi ga opisujejo drugače. Poskusite. Vsebuje dragocene probiotike, ki pocrkljajo vaš prebavni trakt in olajšajo razstrupljanje.
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

Komentiraj