Prepričana sem, da 95% Slovencev jabolčni zavitek nostalgično povezuje s svojim otroštvom, babičino toplo kuhinjo, priročno malico na izletih ali toplo poslastico, posuto s sladkorjem v prahu … No, to ni to. 🙂 To je bolje.
Presni sladoled Jabolčni zavitek
Pri pripravi presnega sladoleda sem vzela jabolčni zavitek le za navdih, saj obožujem aromatičen ples cimeta, jabolk in sladkih rozin. Priznam, da te tri sestavine pogosto združim v smoothiejih, četudi zelenih, prav tako odlično pa funkcionirajo tudi v bananinem sladoledu oz. nicecreamu.
Saj se še spomnite presnega amarena sladoleda in presnega borovničevega sladoleda, a ne? No, to je presni bananin sladoled #3! 🙂 Kot njegova predhodnika tudi ta ne vsebuje laktoze, maščob ali dodanega sladkorja. Vsebuje zgolj sveže, suho in zmrznjeno sadje. Pa cimete, seveda.
- 1 jabolko
- 2 zmrznjeni banani
- 3 žlice vode
- 1 pest zlatih rozin
- 2 ščepca cimeta
- Vse sestavine, razen rozin, spasirajte v mešalniku, da dobite gosto ledeno maso.
- Posujte s cimetom in rozinami ter postrežite takoj.
- Če želite, da je sladoled bolj kremast, lahko vodo nadomestite s poljubnim rastlinskim mlekom.