Presne jedi Recepti Veganske jedi Zdrave sladice in zajtrki

Presni bananini piškotki s kakavom

bananini piskotki main
Avtor: manjauz

Včasih nas življenje preseneti in banan ne uspemo pojesti pravočasno. Sicer je zrela banana šele tista, ki ima pikice in gre z lahkoto od peclja, ampak številni takšnih banan ne marajo.

No, če ste med takšnimi, ki takšnih banan ne marajo, ali pa le ne veste, kam z vsemi zrelimi bananami, lahko naredite presne piškotke, za katere potrebujete le 3 sestavine.

Presni bananini piškotki s kakavom so izredno enostavni za pripravo, potrebujete le čas, zrele banane in sušilnik sadja. Okus nadeva lahko tudi spremenite. Če smem predlagat, cimet zelo lepo paše zraven. 🙂

bananini piskotki

Presni bananini piškotki s kakavom

Presni piškotki iz treh sestavin. Idealni za malčke, presnojedce, vegane in vse, ki želijo kdaj kaj sladkega za pod zob, a ne želijo uživati močno predelanih slaščic.

SESTAVINE:

  • Banane (npr. 2)
  • Medjool datlji (npr. 3)
  • Kakav (npr.1 žlico)

POSTOPEK:

  1. Banane olupimo, narežemo na kolutke (približno 1/2 centimetra) in razporedimo na pladenj sušilnika sadja.
  2. Temperaturo nastavimo na 41 °C in pustimo, da se banane sušijo čez noč (približno 10 ur – odvisno od debeline in kako zrele so bile).
  3. Zjutraj morajo biti banane že zgubane in posušene, ne smejo pa še biti trde.
  4. V mešalniku zmiksamo datlje in presni kakav. (Da jih bomo lažje zmiksali, lahko dolijemo žličko vode. (Če niste našli medjool datljev, uporabite navadne, le namakajte jih v vodi čez noč.)
  5. Banane odluščimo s pladja, dva kolutka namažemo s filo in ju zlepimo skupaj. Nadaljujmo, dokler imamo maso.
  6. Piškotke nadevamo na pladenj sušilca in ga spet priklopimo.
  7. Temperaturo nastavimo na 35 °C in sušimo še uro do dve.
  8. PS: najboljši so takoj, ko so še topli.

NASVETI & TRIKI:

  • Recept ne zahteva natančnih mer, pravil ni, zato so zgornja navodila le usmeritev.
  • Ena banana da približno 10 kolutkov (odvisno, kako velika banana je), za piškotek potrebujete dva kolutka.
  • Z dvema datljema lahko napolnite približno 15 piškotkov (odvisno od tega, s koliko mase jih boste nadevali).
  • Če želite piškotke z okusom cimeta, namesto kakava uporabite 1/2 žličke cimeta.

Komentiraj