Presne jedi Recepti Zdrave sladice in zajtrki

Presni amarena sladoled

presni amarena sladoled
Avtor: manjauz

Kot majhno punčko me je stara mama poleti redno vozila na bližnje kopališče. Sonce, klorirana voda, vonj sveže pokošene trave in poletna energija ljudi so vedno vzpostavili super vzdušje.

No, spomini na obiske kopališča vključujejo tudi sladoled – itak! 🙂 Kateri otrok pa ne mara sladoleda. Sladoled iz mašine … Mmm … Še dandanes me vedno zamika, ko ga vidim. A mojo staro mamo je vedno mikala alternativa. Če ni vzela korneta, si je vedno izbrala amarena sladoled, oblit s črno čokolado. In iz leta v leto se bolj strinjam z njenimi brbončicami.

Na amarena okusu – v kombinaciji s temno čokolado – je nekaj prefinjenega, odličnega, zaključenega. Prav zato sem letos, ko sem zagledala prve češnje, nemudoma pomislila na najin sladki spomin s staro mamo. In za vikend … Sem si ga privoščila. V vsej njegovi veganski preprostosti. 🙂

Presni amarena sladoled
Št. porcij: 1
Klasičen češnjev sladoled s čokolado, pripravljen iz presnih sestavin. Ne vsebuje nič živalskega, nič dodanega sladkorja, poleg tega ne vsebuje maščob.
Oceni recept
Natisni
Priprava:
2 min
Skupen čas:
3 min
Priprava:
2 min
Skupen čas:
3 min
Sestavine:
  1. 1 zmrznjena banana
  2. 1 žlica rastlinskega mleka ali vode
  3. 4 žlice razkoščičenih češenj
  4. 1/2 žličke vanilije
  5. 1 žlica presnega kakava
Priprava:
  1. Najprej razkoščičite češnje in jih prerežite na polovičke.
  2. Nato v multipraktiku zmešajte zmrznjene banane, vanilijo in mleko, da nastane gosta kremna zmes.
  3. Med nadaljnjim miksanjem skozi zgornjo odprtino multipraktika dodajajte češnje - tako se bodo nekatere bolj povezale z bananino osnovo, nekatere pa bodo ostale praktično cele. (1 žlico češenj privarčujte za dekoracijo).
  4. Češnjev sladoled nadevajte v kozarec za martini, potresite ga s presno čokolado in svežimi češnjami.
Nasveti & triki:
  1. Če želite bolj pregrešno različico sladoleda, lahko žlico presnega kakava stopite v 3 žlicah kokosovega ali kakavovega masla, ki ste mu dodali ščepec stevie. Tako boste dobili domači čokoladni preliv.
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

Komentiraj