Priloge in predjedi Recepti Veganske jedi

Popečena rdeča pesa

popecena rdeca pesa
Avtor: manjauz

Rdeča pesa – gomolj, ki ga nekateri sovražijo, drugi se ga ne morejo naveličati. Če smo si kaj podobni, smo v otroštvu rdečo peso jedli vloženo, v solati in to je to. Nekateri smo je stlačili še v sokovnik ali smoothie, tam nekje pa se zgodba konča 🙂

Spomnim se, da sem videla v enem izmed resničnostnih šovov, kako so popražili rdečo peso in jo potisnili v burger. Indeferentna do recepta za burger, se mi je zdela ideja, da bi popekla kuhano rdečo peso, odlična. 

Ko sem odkrila, da ima povprečna rdeča pesa 22 kalorij … sva postali zelo dobri prijateljici.

Najboljša mi je kuhana in nato popečena, začinjena zgolj s soljo in poprom. Ne vem, zakaj, ampak rdeča pesa je edina zelenjava, ki mi poteši željo po mesu, ko se mi ga ne da kupit.

rdeca pesa 1PS: Rdeča pesa je gomolj s prepoznavno rdečo barvo, ki je cenjena tako zaradi svoji pozitivnih učinkov na naše zdravje kot svojega okusa.

Vas zanima, zakaj je rdeča pesa tako zdrava? Preberite več o njej tukaj »

Spodnji recept je moj najljubši. Takšno rdečo peso sem jedla že za zajtrk, kosilo in večerjo.

Popečena rdeča pesa
Št. porcij: 1
Ko sem si prvič pripravila rdečo peso na ta način, sem se počutila, kot da sem odkrila popoln recept. Tako preprost pa tako okusen ...
Oceni recept
Natisni
Priprava:
1 min
Kuhanje:
2 min
Skupen čas:
3 min
Priprava:
1 min
Kuhanje:
2 min
Skupen čas:
3 min
Sestavine:
  1. kuhana rdeča pesa (2)
  2. kokosovo olje (noževa konica )
  3. sol in poper
  4. zelena solata
  5. bučno olje
  6. laneno seme
Priprava:
  1. Kuhano rdečo peso narežemo na kolobarje in jo popečemo na ponvici, na kateri smo prej stopili kokosovo olje.
  2. Rdečo peso popopramo in posolimo.
  3. Postrežemo jo na posteljici iz zelene solate, začinjene s soljo in bučnim oljem.
  4. Potresemo z lanenimi semeni in postrežemo.
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

Komentiraj