Priloge in predjedi Recepti Veganske jedi

Popečen avokado s prilogo

popecen avokado
Avtor: manjauz

Če še niste poskusili popečenega avokada, začinjenega s soljo in črnim poprom, morate to takoj popraviti. Zakaj?

  1. Ker je božanski in
  2. ker je avokado nekaj nabolj zdravega, kar se lahko znajde na vašem krožniku.

Kot sem zapisala že v svojem receptu za avokadovo kremo, ga je najbolje uživati presnega, ker je izredno bogat z mononenasičenimi maščobami, ki so na višjih temperaturah dokaj nestabilne.

Zato avokado popecite zelo na hitro – par sekund na eni strani in par na drugi. Med peko ne potrebujete nobene maščobe, izberite pa kakovostno ponev, na katero se hrana ne oprijemlje.

Kako postreči popečen avokado

  • Postrežete ga lahko s svežo zelenjavo,
  • na rženih krekerjih z malce svežega kopra in dimljenega lososa ali pa
  • z vmešanim jajčkom (sploh, če ste na visokobeljakovinski in visokomaščobni dieti).
Popečen avokado s prilogo
Št. porcij: 1
Božansko in zdravo. Primerno za detox, anti-kandidno ali visokobeljakovinsko in visokomaščobno dieto.
Oceni recept
Natisni
Priprava:
2 min
Kuhanje:
1 min
Skupen čas:
3 min
Priprava:
2 min
Kuhanje:
1 min
Skupen čas:
3 min
Sestavine:
  1. majhen avokado (1/2)
  2. češnjevi paradižniki
  3. bučka
  4. sol
  5. poper
Priprava:
  1. Zrel avokado prerežite na pol in eno polovico olupite ter razkoščičite.
  2. Polovico sadeža narežite na krhlje.
  3. Krhlje nežno položite na zelo vročo ponev in na vsaki strani popecite za nekaj sekund.
  4. Popečene avokadove krhlje postavite na krožnik, posolite in popoprajte.
Nasveti & triki:
  1. Poleg postrezite popečeno bučko in češnjev paradižnik.
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

Komentiraj