Namazi in pomake Priloge in predjedi Recepti Veganske jedi

Pistacijev pesto s koromačem

pistacijev pesto s koromacem main
Avtor: manjauz

Ni debate. Pesto je najbolj preprosta polivka na svetu. Kot smoothie je. Vse, kar se skriva v hladilniku, omarah ali na vrtu lahko uporabiš zanj. Zato res ne razumem ljudi, ki se držijo klasike (pinjole + bazilika + olivno olje) kot pijan’c plota.

Res, dovolite si eksperimentirati. Svašta kul okusov je na svetu, če smo pripravljeni podreti meje običajnega.

Če ste za eksperimentiranje, z veseljem delim tale recept z vami. Zaenkrat je bil preizkušen na veganskih koruznih špagetih in mešani zelenjavi iz pečice, glede na okus pa bi se odlično podal tudi h kuhani govedini.

Zamislite si okus: krepkost bučnega olja, sladkoba pistacij, aromatičnost koromača … 😉

pistacijev pesto s koromacem 2

pistacijev pesto s koromacem

Pistacijev pesto s koromačem
Aromatičen pesto iz bučnega olja, zelenja koromača in pistacij.
Oceni recept
Natisni
Priprava:
3 min
Skupen čas:
20 min
Priprava:
3 min
Skupen čas:
20 min
Sestavine:
  1. Bučno olje
  2. Pistacije
  3. Pinjole (samo za okus)
  4. Zelenje koromača
  5. Strok česna
  6. Sol
  7. Poper
Priprava:
  1. Pistacije olupite in jih zmeljite skupaj z bučnim oljem.
  2. Dodajte oprano zelenje koromača in česen ter dolijte malce olja, če vse skupaj deluje presuho.
  3. Ko je vse lepo zmleto (odvisno, kako fin pesto imate radi), dodajte še strok česna in malce pinjol, da se vse skupaj lepo poveže. Spet lahko dolijete malce olja, saj se bo pesto še zgostil.
  4. Na koncu posolite in popoprajte ter postavite na hladno za 15 do 20 minut, da se okusi povežejo in umirijo.
  5. Če vam čas dopušča, naj pesto počiva vsaj 2 uri.
Nasveti & triki:
  1. Če želite, lahko pestu dodate žlico superživil, kot je spirulina ali ječmenova trava. Zaradi močnega okusa se priokusa ne bo čutilo, vaš pesto pa bo še bolj bogat s klorofilom in tako super polivka v času detoxa.
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

Komentiraj