Recepti Zdrave sladice in zajtrki

Nuts 4 Cherries čokoladna pita

cokoladna pita
Avtor: manjauz

Čokoladna pita lahko dekletu reši življenje. 🙂 In včasih te ob 9h zvečer uščipne, da rabiš malce podpore – en čokoladen košček … Nazadnje me je rešila Nuts 4 Cherries čokoladna pita.

Doma imam čim manj sladic in slaščic. Tako si jih moram, kadar si jih zaželim, pripraviti sama. Čisto drugače gledaš na sladico, ki si jo sam pripravil doma, it’s fun, pa še poskrbim lahko, da so res telesu prijazne, torej, da ne vsebujejo belega sladkorja, moke in konzervansov ter barvil.

cokoladna pita

Nuts 4 Cherries čokoladna pita (Foto: ManjaUZ)

Kakšna je Nuts 4 Cherries čokoladna pita?

Okusna in nič slabega ti noče. 🙂

Tale čokoladna pita je vzela le nekaj minut priprave, spekla se je med tem, ko sem se šla tuširat, čez noč se je lepo shladila in učvrstila, za zajtrk pa … Noro! Res je dobra. In četudi si totalen diletant za peko sladic – tale ti bo ratala. Obljubim 😉

2015-01-27 07.48.17

Nuts 4 Cherries čokoladna pita (Foto: ManjaUZ)

Pa še to! Če jo želiš postreči še toplo, za skorjo uporabi malc emanj tekočine, pa bo. 

Za mero sem vzela navadno skodelico za kavo.

Nuts 4 Cherries čokoladna pita
Št. porcij: 8
Slastna čokoladna pita, ki ne vsebuje moke, belega sladkorja, jajc, laktoze ali glutena.
Oceni recept
Natisni
Priprava:
10 min
Kuhanje:
25 min
Skupen čas:
35 min
Priprava:
10 min
Kuhanje:
25 min
Skupen čas:
35 min
Sestavine:
  1. 2 skodelici lešnikov
  2. 1 skodelica mandljevega mleka
  3. 1/2 skodelice presnega kakava
  4. 1 skodelico kokosovega sladkorja
  5. žlička presne vanilije
  6. ščepec himalajske soli
  7. 1 žlica kokosovega masla
  8. 2 banani
  9. 1/2 skodelice izolata sirotkinih beljakovin (brez okusa ali vanilija ali čokolada)
  10. 1/2 skodelice češenj
  11. 1 žlička grenkega kakava
Priprava:
  1. Pecite lešnike na 160 °C vsaj pol ure. Nato jih vzemite venj in jih podrgnite med seboj tako, da od njih odpade odvečna kožica.
  2. Stresite lešnike, mleko, kakav, maslo vanilijo, sladkor in sol v multipraktik in vse sestavine miksajte dokler ne dobite goste zmesi.
  3. Če želite, da bo skorja bolj čvrsta in "piškotna", masi dodajte 4 datlje in miksajte naprej. Sicer pa je testo zelo rahlo in sočno.
  4. Gosto zmes razporedite na silikonski pekač in enakomerno pritisnite ob površino.
  5. Za čokoladno kremo v mešalniku zmešajte nekaj žlic vode, banane, sirotkine beljakovine (uporabila sem izolat, ki ne vsebuje laktoze. Če vam je glede tega vseeno, lahko uporabite tudi koncentrat ali druge oblike sirotke.
  6. Čokoladno kremo enakomerno zlijte na skorjo.
  7. Razporedite češnje po piti.
  8. Postavite pito v pečico.
  9. Pecite na °C vsaj 20 min oz. dokler niso robovi zapečeni.
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

2komentarja

Komentiraj