Firbcanje

Nescafe Dolce Gusto Drop – kavni aparat, oblikovan kot kapljica kave

dolce gusto drop
Avtor: manjauz

Sem povedala, da imam novega cimra? “Ima lepe obline in dela super kavo,” sem napisala na Instagramu, ko sem ga prvič zagnala, in še vedno se super razumeva. 😉

Izdelkov ali storitev običajno ne testiram. No, vsaj ne javno. Ampak so bili slovenski predstavniki Nescafeja in njihova PR agencija pohvalno profesionalni in prijazni, zato sem se odločila, da povem svoje odkrito mnenje, oceno najnovejšega aparata, ki je oblikovan kot kapljica kave, in okusov, ki so na voljo na slovenskem trgu.

Moja ocena aparata

Nescafe Dolce Gusto Drop ni prvi Dolce Gusto aparat (na strani ga še ni, uradno bo predstavljen v četrtek), s katerim sem imela opravka. Še v času Marketing magazina je bila ta mašinca moja prava zaveznica – zjutraj, dopoldne pa še enkrat po kosilu. Vsaj. Čisto vsa ekipa je z veseljem zamenjala starejši aparat, ko smo dobili Nescafe Dolce Gusto Melody – ročno različico, ne avtomatično.

Da bo naprava delovala tako, kot je treba, in da jo bo preprosto uporabljati, sem torej pričakovala. Takrat sem dejansko razmišljala, da bi si za doma kupila Nescafe Dolce Gusto Mini, a sem si mislila: “Kaj bom kupovala aparat, ko bo pa stvar minila, kapsul se ne bo več dalo dobiti, pa bo šlo vse h vragu.” No, motila sem se. 🙂

Aparati so še vedno popularni – vedno bolj, kapsul pa je vedno več. Že po nekaj dneh uporabe, lahko rečem, da mi pride prav. Morda so moji razlogi malce drugačni, kot jih ima totalna Dolce Gusto fanica Tjaša Kokalj, ki je dobila podobnega cimra. Vsaka ima namreč svoj pogled na izdelek in vsaka svoj lajf.

3 plusi

 • Super kavica za goste: Moj novi cimer mi je olajšal nelagodje, ki sem ga običajno imela, ker doma nimam klasičnega mleka, zato sem lahko gostom ob kavi ponudila le rastlinsko mleko. Ne, da bi se kdo pritoževal, ampak gostu želiš dati to, kar mu je všeč. In zdaj z dvema kapsulama rešim celo zadevšno. Mleko. Kava. Ali kakav. Kakor pač sede. In v totalno hitrem času ponudim dejansko kul kavo, ne, da bi čakala pred štedilnikom, da turška zavre.
 • Točno vem, koliko kofeina: Vse več raziskav poudaraja pozitiven učinek zmernega pitja kave. Tam do 400 mg kofeina (ki se skriva tudi v čaju, čokoladi, sodavicah itd.) je popooooolnoma varno – če smo zdravi, seveda. In pri turški nikoli ne vem, koliko kofeina sem spila. Pri kapsulah Dolce Gusto pa je to lažje. Caffè Lungo ima recimo 83 mg kofeina na porcijo. Espresso Intenso naj bi jih imel 89 mg.
 • Me prav nič ne moti: Druga stvar, ki sem jo opazila, je ta, da me nič ne moti v kuhinji. Ne zavzame kaj dosti prostora, tako da zdaj lepo prebiva na pultu z multipraktikom in grelnikom vode. Trije robotki. 🙂

1 minus

Nič me ne moti – ne pri kavi ne pri avtomatu (še celo rezervoar za vodo je dovolj velik). Le kakšno kapsulo več bi si želela … Na ameriškem trgu se lahko kupi tudi Chai Latte (ki je moja obsesija) ali pa Caffe Americano (absurdno dolga kava), vsekakor pomembne pa so tudi brezkofeinske kapsule. Moram reči, da bi te okuse tudi sama kupovala. Tu. Ne preko Amazona. 

[Dodano 10. septembra 2015; Bralci in FB prijatelji so me prijazno opozorili, da so tudi v Sloveniji na voljo že vsi okusi – tudi Chai Latte in Caffe Americano. Vse kapsule lahko v malce večjih pakiranjih naročite na mimovrste.si, če pa ste iz Lj., se lahko po kapsule odpravite tudi do Leclerca, kjer so po pričevanjih uporabnikov lepo založeni. (Več info med komentarji & pardon za mojo napako.) Zdaj navijam le še za kapsule z vegi mlekom in bom happy! 🙂 PS: Hvala vsem za mega uporabne info!]

Druga stvar pa je, da že nekaj časa ne uživam ničesar živalskega, zato imam veliko kapsul le za goste. Nič narobe, le manjka mi rastlinsko mleko. Mmmmm, kapučino s spenjenim mandljevim mlekom. Morda še ščepec cimeta na vrhu. To Dolce Gusto kavo bi kupovala do smrti. No, pa tudi Matcha čaj z riževim mlekom bi bil bombastičen. Za pogledat in okusit. Pa je na žalost le z živalskim mlekom. 🙁 Me mika, da bi si eno porcijo vseeno privoščila.

Nescafe Dolce Gusto Drop je avtomatičen aparat, kar pomeni, da sam neha, ko je napitek pripravljen. Dolžino priprave lahko sicer sami nastavimo na "vrhu kapljice", najbolje pa je poslušati priporočila izvajalca.

Nescafe Dolce Gusto Drop je avtomatičen aparat, kar pomeni, da sam neha, ko je napitek pripravljen. Dolžino priprave lahko sicer sami nastavimo na “vrhu kapljice”, najbolje pa je poslušati priporočila izvajalca.

Začela sva kuhati

Zadnje dni z veseljem brskam po svoji domišljiji in spletu za recepti s kavo. Obljubim, zdaj, zdaj se bo na blogu našel kakšen recept. Tale zapis gre ven, ko sedim v postelji in jem svoj zajtrk, ki sem ga pripravila skupaj z novim cimrom. 😉

7komentarjev

 • Pozdravljena,

  v Leclercu lahko najdeš tudi kake druge kapsule, ki jih drugje ni, saj oni uvažajo direktno preko svoje mreže in ne preko Nescafe Slovenija… Marsikaj sem že našel. LP

  • Hvala hvala vsem, ki ste me popravili v moji zmoti – ali preko FB ali tukaj. 🙂 V naslednjih dneh obiščem Leclerc in nakupim vse, kar me bo zamikalo.

 • Tudi pri nas doma ze dlje časa kuhamo te kavice in smo zaljubljeni v njih kljub temu, da imamo v Pierroju tudi zelo dobro kavico. Vsakokrat, ko se iz mojega mimi me -ja razisiri vonj po kavici, me že preplavijo občutki sreče……najrajši imam cortado, včasih proti večeru pa si skuham brezkofeinsko, ki je ravno tako odlična.
  Tale robotek, ki ga vidim pri tebi, me je očaral! Naj hitro pride na prodajne police!

 • Na Mimovrste je tudi malo večja izbira kapsul kot v trgovinah. Jaz si kapsule že nekaj časa naročam samo pri njih, ker imajo trojna pakiranja (3 škatle), ki pa so malo cenejša, kot če bi kupil tri škatle v trgovini. Si pač naredim malo zaloge 🙂 Pa še kode za klub zvestobe delujejo (v Muellerju recimo imajo verjetno nemško dobavo, ker kode ne primejo v slovenskem klubu).

  Med drugim imajo tudi Caffe Americano:
  https://www.mimovrste.com/kavne-kapsule/nescafe-kavne-kapsule-dolce-gusto-caffe-americano-trojno-pakiranje?v=525109

  • Hvala za tale podatek – sem videla,da imajo tudi ledeno kavo,ki je letos nisem zasledila v nobeni trgovini – pa tako njamsiiiiiiiiii je.

 • Aparat Dolce Gusto uporabljam ze skoraj polnih 5 let.
  Prvega sem dobila iz Avstrije, katerega mi je žal letos uničila strela sredi belega dne. Kapsul nikoli nisem kupovala pri sosedih, ampak se ves čas ogromno jih dobi v leclercu. Recimo chai latte imam vedno na zalogi, tudi druge okuse, ki jih pri nas v trgovinah ni bilo. Pa nisem iz Ljubljane, da bi mi bil blizu leclerc. In tako je postalo super, ko je slovenska spletna stran, ki prodaja izdelke začela prodajati vsd vrste kapsul.
  Tudi cafe Americano. Paše kdaj, ko bi spul malo več kave.
  Sama drugače rajši espresso variante kupujem. Poskusila sem pa že vse kar obstaja.

Komentiraj