Napitki in smoothieji Recepti

Limonada s kumarično vodo

kumaricna voda
Avtor: manjauz

Iščete naraven izotoničen napitek, ki vas bo resnično odžejal in takoj vzpostavil ravnovesje v vašem telesu? Tale napitek je narejen v 2 minutah, vse, kar potrebujete, pa so domače kumare, limone in sokovnik.

Kumarična voda – naraven izotonik

“Naraven izotonik.” Tako običajno označujejo kokosovo vodo, a je kumarična voda prav tako učinkovita pa še cenejša in bolj priročna. Sočene kumare z lupino oz. kumarična voda je optimalen napitek za regeneracijo in hidracijo. Ker vsebuje kalcij, kalij in klorid je naravni izotoničen napitek, kar pomeni, da tekočina res vstopi v celice, ki lahko le tako optimalno delujejo.

Kumarična voda – alkalizirajte se

Ste na detoxu ali pa se spogledujete z idejo, da bi svojemu telesu malce pomagali pri obnavljanju ravnovesja? Večina hrane, ki jo zaužijemo, v našem telesu deluje kislo. Z uživanjem živil, ki v našem telesu delujejo alkalno, najlažje poskrbimo za to, da naše telo ostane vitalno in zdravo. Kumarična voda je izredno bogata z alkalnimi minerali in vitamini, poleg tega spodbuja delovanje ledvic in s tem odplavljanje stupov ter odvečnih snovi iz telesa.

Kumarična voda – Adijo napihnjenost in zabuhlost!

Zaradi kumarične vode lahko napitek uporabite tudi za izločanje odvečne vode iz telesa. Če ste včeraj pojedli preveč težke in slane hrane in ste se zbudili zabuhli, vam bo ta napitek pomagal, da se boste odvečne vode hitro znebili. Če boste odšli še na polurni sprehod, bo težka večerja hitro postala preteklost.

Limonada s kumarično vodo
Št. porcij: 1
Ne le, da se boste z njo 100% odžejali, z njo se boste znebili zabuhlosti, poskrbeli za lepo kožo, uravnavali krvni sladkor in zmanjšali apetit.
Oceni recept
Natisni
Priprava:
1 min
Kuhanje:
1 min
Skupen čas:
2 min
Priprava:
1 min
Kuhanje:
1 min
Skupen čas:
2 min
Sestavine:
  1. 2 veliki BIO kumari
  2. 1 limona (olupljena)
  3. 2 dcl filtrirane vode
  4. pest zmrznjenih gozdnih sadežev
Priprava:
  1. Kumari dobro operite in odrežite krajca. Ker so BIO, lahko koža ostane.
  2. Limono olupite.
  3. Uporabite sokovnik za hladno stiskanje in sočite kumari in limono.
  4. Sok zmešajte z 2 dcl vode in nalijte v vrč ali velik kozarec.
  5. Namesto ledu uporabite zmrznjeno sadje.
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

Komentiraj