Jedilniki

Light 6-dnevni detox (JEDILNIK za 3. dan)

muzdetox 3
Avtor: manjauz

Če vse delamo prav in ne “grešimo” preveč, bi se moralo odlično počutje že poznati, saj naš detox ni tako nasilen, kot je tisti s sokovi ali postenjem.

“Živa” in kakovostna hrana, bi morala zdaj, zdaj telo regenerirati do te mere, da občutimo več energije, manj napihnjenosti, razveseliti pa nas bi morala tudi tehnica. Vsaj pri meni je tako in kdor je sledil mojim jedilnikom, je pričal enako.

Torej nadaljujmo, zdaj bo vse iz dneva v dan lažje!

 

Je pa na današnjem jedilniku majhna posebnost – sladica – saj opažam, da 2., 3. dan že pogrešimo sladkanje, če smo ga navajeni. Nič narobe! Samo pravo sladico moramo poiskati. Večerja bo torej danes še posebej slastna 😉

3. JEDILNIK – Light 6-dnevni detox

Blaga jutranja telovadba

Jutranji napitek: Zeleni smoothie Light

Poglejte recept »

Zajtrk: ajdova kaša “čez noč”

ajdova kasaAjdova kaša “čez noč” ne potrebuje kuhanja, saj se napne in zmehča zaradi večurnega namakanja. Ne vsebuje glutena, laktoze in je popolnoma veganska.

Poglejte recept »

Poživilo: Namočena kava z veganskim mlekom

namočena kavaNamočena kava je blažjega okusa kot turška, poleg tega v telesu deluje manj kislo, zato si jo lahko privoščimo tudi v času detoxa.

Poglejte recept »

Kosilo: pisana solata

Večina nas je med službo zunaj ali pa si malico prinesemo s seboj. Priporočam, da izberete solato.

  • Če naročate, izberite solato z najtemnejšimi listi (rukola, motovilec, regrat ali mlada špinača), popestrite pa jo s kuhano zelenjavo, kalčki, semeni, stročnicami redkvicami in podobno.
    • Prelivu se odpovejte in prosite za navado olivno olje in jabolčni kis.
  • Če malico jemljete s seboj, je solata najpreprostejša izbira. Semena, stročnice in kuhano zelenjavo postavite na dno plastične posode, nato pa jo do vrha napolnite z zeleno solato. Začinite jo tik pred obedovanjem.

Večerja: avokadova krema z goji jagodami

avokadova kremaKrema je kljub banani in avokadu izredno lahka in osvežilna. Vseeno zaradi nekoliko višje kalorične vrednosti priporočam manjše porcije.

Poglejte recept »

Komentiraj