Jedilniki

Light 6-dnevni detox (JEDILNIK za 1. dan)

foodiesfeed.com__DSC0074 (1)
Avtor: manjauz

Moji detox jedilniki so zgolj navdih, ne pravilo. Omejitev, kako veliki so obroki, ni. Bistveno pa je, da izbirate predvsem rastlinsko hrano, telesa ne obremenjujete s predelanimi hidrati, sladkorjem, pretiranimi količinami mesa in mlečnih izdelkov, ki v našem telesu delujejo kislo.

Lakota ne spada v detox – vsaj v moj ne. Če vam bodo porcije premajhne, jih povečajte toliko, da vas bodo nasitile do naslednjega obroka. (Primer: Namesto 1 jabolka pojeste 2.)

Priporočene malice v času razstrupljanja:

  • pest oreškov
  • 1 kos sadja

Splošna “pravila” mojega Light detoxa si lahko ogledate tukaj »

1. JEDILNIK – Light 6-dnevni detox

Blaga jutranja telovadba: joga ali sprehod

Jutranji napitek: Zeleni smoothie Light 

zeleni smoothie light (1)Lahek zeleni smoothie, ki je bogat s klorofilom, magnezijem, prebavnimi encimi, vitaminom C in Omega 3 maščobnimi kislinami. Brez sladkorja!

Poglejte recept »

Zajtrk: Jabolko

Poživilo: Namočena kava z veganskim mlekom

V politrski posodici vode namočite 3 – 4 žlice celih kavnih zrn za 2 do 3 dni. Za kavico potrebujete cca 2 dcl, dodajte ji vegansko mleko iz oreškov.

vegansko mlekoVegansko mleko, ki je najenostavnejše za pripravo, zato je idealno za začetnike. Za pripravo potrebujete izredno malo sestavin in le 4 minute.

Poglejte recept »

Kosilo: pisana solata

Večina nas je med službo zunaj ali pa si malico prinesemo s seboj. Priporočam, da izberete solato.

  • Če naročate, izberite solato z najtemnejšimi listi (rukola, motovilec, regrat ali mlada špinača), popestrite pa jo s kuhano zelenjavo, kalčki, semeni, stročnicami redkvicami in podobno.
    • Prelivu se odpovejte in prosite za navado olivno olje in jabolčni kis.
  • Če malico jemljete s seboj, je solata najpreprostejša izbira. Semena, stročnice in kuhano zelenjavo postavite na dno plastične posode, nato pa jo do vrha napolnite z zeleno solato. Začinite jo tik pred obedovanjem.

Večerja: Zelenjavni curry

curryEnostaven zelenjavni curry na osnovi kokosovega mleka je krepka veganska jed, ki nas pogreje, napolni z antioksidanti in izjemnim okusom.

Poglejte recept »

 

Komentiraj