Priloge in predjedi Recepti

Kvinojine pogačice

kvinojine pogacice 2
Avtor: manjauz

Kvinojine pogačice ne vsebujejo laktoze ali glutena, so pa zelo nasitne in priročne – lahko jih vzamemo v službo za malico, lahko si jih privoščimo za zajtrk ali kot prilogo ob juhi ali solati.

Recept se lahko z lahkoto spremeni – glede na vaš okus.

Kvinojine pogačice
Št. porcij: 5
Pogačice so odlična malica v službi, zajtrk ali pa priloga k juhi ali solati. So brez laktoze in glutena.
Oceni recept
Natisni
Priprava:
10 min
Kuhanje:
16 min
Skupen čas:
30 min
Priprava:
10 min
Kuhanje:
16 min
Skupen čas:
30 min
Sestavine:
  1. kvinoja (300 ml)
  2. korenje (1)
  3. bučka (1)
  4. kokosovo maslo (3 žličke)
  5. jajce (1)
  6. sol
  7. čili
  8. curry
Priprava:
  1. Kvinojo namočite za kakšno uro (ali dlje), nato pa jo dobro sperite pod tekočo vodo in odcedite.
  2. Skuhajte jo po navodilih na embalaži.
  3. Nato v multipraktiku zmiksajte zelenjavo, začimbe in kokosovo maslo.
  4. Dodajte jajce in ga vmešajte v zelenjavno maslo.
  5. Kuhano in malce ohlajeno kvinojo nato primešajte k zelenjavnojajčni masi.
  6. Nadevajte silikonski pekač za muffine in pecite na 180 stopinj celzija, dokler niso pogačice pečene.
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

Komentiraj