Recepti Veganske jedi Zdrave sladice in zajtrki

Jagoda – vanilija veganski muffini

jagoda vanilija muffini
Avtor: manjauz

Opojni vonj vanilije, jagod in sladkorja, ko se odpre pečica, je aroma, ki te potegne v neko magično fantazmo srečnega in popolnega otroštva.

Današnji veganski muffini sicer vsebujejo belo moko in nerafiniran sladkor, a so popolnoma veganski. S svojo aromo pa spominjajo na čisto prave pravcate sladice.

jagoda vanilija muffini 2 (1)

Če torej niste za 100% zdravo in “po reglcih” sladico, kot je bil Veganski čokoladni kolaček v šalčki, bodo Jagoda – vanilija muffini idealni za vas. Seveda lahko jagode zamenjate s katerimkoli drugim sadjem.

 

jagoda vanilija muffini 3

jagoda vanilija muffini final

Jagoda - vanilija muffini
Št. porcij: 3
Veganski muffini s koščki jagod in močno aromo vanilije in karamele, saj vsebujejo pravi nerafiniran sladkor.
Oceni recept
Natisni
Priprava:
10 min
Kuhanje:
22 min
Skupen čas:
35 min
Priprava:
10 min
Kuhanje:
22 min
Skupen čas:
35 min
Sestavine:
  1. vegansko mleko (20 žlic)
  2. laneno semen (2 žlici)
  3. pšenična moka (4 žlice)
  4. rjav sladkor (2 žlici)
  5. presna vanilija (1 velika žlica)
  6. kokosovo olje (1 zvrhana žlica do 2)
  7. jagode (10)
  8. limonin sok (1/2 limone)
  9. ščepec sode bikarbone
  10. ščepec pecilnega praška
  11. ščepec soli
Priprava:
  1. V veliki posodi zmešajte vse suhe sestavine, nato pa jim počasi vmešajte vegansko mleko in limonin sok. Čisto na koncu masi dodajte na koščke narezane jagode.
  2. Maso nadevajte v tri ognjevarne mini pekačke ali pa v 5 klasičnih posodic za muffine.
  3. Postavite jih v pečico, ki ste jo predhodnje segreli na 180 °C (enakomerno segrevanje od spodaj in od zgoraj - brez ventilatorja).
  4. Pecite 20 minut ali nekoliko več, če naredite test z zobotrebcem in še niso pečeni.
Nasveti & triki:
  1. TEST Z ZOBOTREBCEM: Ko predvidevamo, da je pecivo pečeno, vanj zapičimo zobotrebec. Če ga izvlečemo čistega, je pečeno, če pa se je nanj prijela masa, pečemo naprej.
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

Komentiraj