Glavne jedi Recepti Veganske jedi

Curryjeva zelenjava iz pečice z medeno gorčico

zelenjava iz pecice main (2)
Avtor: manjauz

Če ne bi bila ta fraza tako zlajnana, bi rekla, da je tole “eksplozija okusov”. Sladko, kislo, pekoče, aromatično … Obožujem simple recepte, ki ponudijo veliko. Tale se lahko usede s petico.

Verjetno je že kdo zaznal, da nisem ravno pa-poglejmo-kaj-pravi-recept tip kuharice. Kuham po svoje. To, kar predlagajo moj hladilnik, brbončice in telo. NIKAKOR pa jed ne sme biti dolgočasna. Četudi ima le 2 ali 3 sestavine.

zelenjava iz pecice 4 (1)

Curryjeva zelenjava iz pečice z medeno gorčico vsebuje zgolj jajčevec in sladki krompir. Ostalo so dodatki, ki jed uspešno popeljejo na drug nivo.

zelenjava iz pecice

Pomembno je, da krompir režemo na vsaj 2 različna načina, saj različno debele rezine poskrbijo, da je jed tako hrustljava kot sočna in povezana. Malo sestavin – kompleksna priprava. Enostavno pravilo, ki me v kuhinji spremlja že dolgo.

zelenjava iz pecice (1)

Curryjeva zelenjava iz pečice z medeno gorčico
Št. porcij: 2
Sladko-kisla zelenjava iz pečice, ki ji okus curryja, čilija, limone in medene gorčice dajo prav posebno piko na i.
Oceni recept
Natisni
Priprava:
5 min
Kuhanje:
25 min
Skupen čas:
30 min
Priprava:
5 min
Kuhanje:
25 min
Skupen čas:
30 min
Sestavine:
  1. Jajčevec (1)
  2. Sladki krompir (1/2 velikega ali 1 srednje velik)
  3. Limona (2 krhlja)
  4. Olivno olje (1 žlica do 2)
  5. Himalajska sol
  6. Čili v prahu
  7. Curry v prahu
  8. Koper
  9. Medena gorčica (za dodatek - po izbiri)
Priprava:
  1. Krompir umijemo in olupimo. Pol ga narežemo na tanke lističe (lupilec za krompir to hito opravi), preostanek pa narežemo na poljubno večje kose.
  2. Na enake kose narežemo še jajčevec.
  3. Narezano zelenjavo razstresemo po pekaču, ki smo ga obložili s peki papirjem.
  4. Prelijemo z olivnim oljem.
  5. Posolimo, začinimo s čilijem v prahu, curryjem in koprom.
  6. Postavimo v ogreto pečico na 180 °C in pečemo, dokler ni zelenjava malce zapečena.
  7. Ko je pečeno, vročo zelenjavo nadevamo v posodice in prelijemo z limoninim sokom. Poleg damo še žličko medene gorčice in postrežemo.
Nasveti & triki:
  1. Če želite porabiti še kakšen drug kos zelenjave, ki se skriva v pečici, lahko to seveda storite. Cvetača odlično deluje, če je pripravljena na takšen način, gobice prav tako.
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

Komentiraj