Napitki in smoothieji Recepti

Čokoladni smoothie z rdečo peso in maco

cokoladni smoothie
Avtor: manjauz

Spet nas čakajo vroči dnevi in stavim, da bo marsikateri štedilnik sameval v svoji neuporabnosti. Ko temperatura preseže 35 °C, običajno štedilnik obiščem le še zjutraj, ko si naredim kavico. Čez dan jem večinoma le sadje, zvečer pa zelenjavo na kakršenkoli način – kuhano ali ne. 

Če hočem v vročih dneh uživati malce več presne zelenjave skupaj s sadjem, običajno vse skupaj vržem v mešalnik in si naredim smoothie. Zadnje dva tedna je tale rdeči važič moj najljubši.

Čokoladni smoothie z rdečo peso in maco

Rada imam zelene smoothieje, obožujem tiste z okusom tropskega sadja, včasih pa potrebujem pravi babji smoothie. Takšen, ki me bo pomiril, izboljšal moje počutje in blokiral vso mojo tečnobo in preprečil lenobo. Takrat se zatečem h kombinaciji presnega kakava in mace. 

Ker je sezona rdeče pese in ker me stara mama z njo izdatno zalaga (hvala, mama 🙂 ), jo z veseljem pojem kar tako – surovo in brez soli ali začimb. Uporabila sem jo že v kar nekaj smoothiejih, ampak tale je zmagovalec. 

rdeca pesa 1Rdeča pesa je gomolj s prepoznavno rdečo barvo, ki je cenjena tako zaradi svoji pozitivnih učinkov na naše zdravje kot svojega okusa.

Vas zanima, zakaj je rdeča pesa tako zdrava? Preberite več o njej tukaj »

Čokoladni smoothie z rdečo peso in maco
Smoothie z rdečo peso je kot naročen za vse, ki so nejevoljni, brez energije ali pa jim razpoloženje hitro niha. Pa še za krvožilje poskrbi.
Oceni recept
Natisni
Priprava:
2 min
Skupen čas:
3 min
Priprava:
2 min
Skupen čas:
3 min
Sestavine:
  1. 2 banani
  2. 2 breskvi
  3. 1 rdeča pesa (olupljena)
  4. 2 žlici presnega kakava
  5. 1 žlička mace
  6. ščepec cimeta
  7. voda
Priprava:
  1. Vse sestavine narežite na koščke in vrzite v mešalnik.
  2. Dolijte vode do polovice (ali več, če ne marate gostih smoothiejev) in miksajte dokler ne dobite homogenega napitka.
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

Komentiraj