Firbcanje

Čokolada Rawr – moja ocena

rawr cokolada
Avtor: manjauz

Rawr čokolada je idealna za takrat, ko hočeš res pravo, mlečno klasično čokolado, pa nočeš zaužiti belega sladkorja, mleka in nekakovostnega rastlinskega masla.


Ko so me pri mojacokolada.si vprašali, ali bi hotela poskusiti njihovo novo pridobitev – presne, veganske čokolade Rawr, ki so iz pravične trgovine -, sem z veseljem rekla ja. Čokoladi ne moreš reči ne, pa še z vami lahko delim svojo izkušnjo. Win, win.

Najprej moram priznati, da nisem čokoladar, nimam obsesij z njo, ni mi je treba pojesti na tone in tedne in tedne zdržim brez. Verjamem pa, da mora biti vsaj ena tablica čokolade vedno doma. Saj veste, če te vščipne. Na jetra mi grejo ljudje, ki pravijo, da si namesto sladice vzemi sadje. Sori, sama lahko pojem na kile sadja, pa nobena banana ali kaki ne moreta nadomestiti koščka čokolade.

Če hočeš čokolado, hočeš čokolado. Basta.

Čokolada Rawr – moja ocena

Rawr nudi 6 okusov:

  • Čokolada z okusom pomaranče
  • Organska čokolada (68% kakava)
  • Kakavova tablica z Lucumo
  • Temna čokolada (80% kakava)
  • Čokolada z vanilijo in goji jagodami
  • Čokolada z okusom mentola

Vse so presne, veganske, iz organskih sestavin in pravične trgovine, kar se mi zdi pri čokoladi še najpomembnejše, če smo iskreni. Premalo ljudi se zaveda, da tudi v današnjem svetu obstajajo čisto pravi sužnji. Ljudje, ki garajo na kavnih, kvinojinih, bananovih ali čokoladnih plantažah pogosto delajo v obupnih pogojih, šefi jim ne pustijo oditi ali obiskati svoje družine, plače so mizerne. Prebrskajte internet, preberite kakšno knjigo – zgrozili se boste. Zdajle vam le na hitro rečem, da če le zmorete, eksotične sestavine kupujte z nalepko pravične trgovine. Vsaj kdaj. 

rawr cokolada z lucumo

Rawr – kakavova tablica z Lucumo

Sama sem preizkusila belo čokoladico, sladkano z lucumo. Ko sem zvečer odlomila košček in ga dala v usta, sem se razjezila, ker sem bila prepričana, da so storili napako. To ne more biti presno!! Pa je. 

Rawr čokolada z lucumo ima presenetljiv okus po karameli. Ker se sicer izogibam mlečnih izdelkov, sem navajena jesti grenke čokolade, ki mleka ali smetane ne vsebujejo, Rawr čokolada z lucumo pa kjub temu, da ne vsebuje mleka, perfektno oponaša mlečno čokolado. Še zdaj mi ni jasno, kako ji to ratuje …

Sestavine:

  • Kakavovo maslo*,
  • Kokosov sladkor*,
  • Lucuma*,
  • Vanilija*.

*organske sestavine // kakav in vanilija sta pridobljeni iz pravične trgovine

Kot sem zapisala že na Instagramu, imam sicer rada predvsem presne čokolade, ki ne skušajo oponašati klasičnih. Lovechock čokoladice so mi recimo ene najljubših. A moram reči, da se je (vsaj Rawr čokolada z lucumo) vmestila ravno tja, poleg nje. Rawr čokolada je idealna za takrat, ko hočeš res pravo, mlečno klasično čokolado, pa nočeš zaužiti belega sladkorja, mleka in nekakovostnega rastlinskega masla.

Komentiraj