Namazi in pomake Presne jedi Recepti Veganske jedi Zdrave sladice in zajtrki

Breskova marmelada s chia semeni

breskova marmelada s chia semeni
Avtor: manjauz

Nikoli ne delam klasične marmelade, ker se mi niti ne da, niti ne vidim razloga po pacanju, če pa je marmelada s chia semeni tako preprosta in enostavna. 

Tudi zdaj, ko je sezona breskev, sem zato breskovo marmelado naredila s tem naravnim želirnim sredstvom, ki v sebi skriva ogromno dragocenega – ne le Omega 3 maščobe in vlaknin, ampak tudi dragocene minerale.

Več o prednostih chia semen lahko preberete v zapisu o superhrani »

chia puding z borovnicamiBreskovo marmelado sem naredila na enak način kot sem naredila borovničevo marmelado, ki sem jo že objavila.

Tukaj je recept za borovničevo marmelado s chia semeni »

Breskova marmelada s chia semeni na ovseni kaši

ovsena kasa z breskvamiPrav zato chia marmelade tako obožujem! Ker jih res lahko uporabim na 100 in 1 način – ne le na kruhu ali palačinkah. Dodajam jih tudi v smoothieje ali pa jih dodam na ovsene kaše in tako ne le popestrim preproste jedi, ampak tudi povečam njihovo nutricistično vrednost in vsebnost vlaknin.

Poglejte recept za ovseno kašo s chia marmelado »

Breskova marmelada s chia semeni
Breskova marmelada s chia semeni je preprosta različica klasične marmelade, ki ne vsebuje nič sladkorja, pripravljena pa je ena, dva, tri.
Oceni recept
Natisni
Priprava:
2 min
Kuhanje:
5 hr
Skupen čas:
5 hr 2 min
Priprava:
2 min
Kuhanje:
5 hr
Skupen čas:
5 hr 2 min
Sestavine:
  1. 3 do 4 zelo zrele in sočne breskve
  2. 2 do 3 žlice chia semen
  3. 3 do 5 namočenih suhih sliv ali žlička stevie (po želji)
  4. sok pol limone
Priprava:
  1. V posodici zmešamo breskve, limonin sok in namočene suhe slive ali stevio - s čimer pač želimo osladkati našo marmelado.
  2. Sadje dobro pretlačimo. Če želimo bolj gladko, sadje zmiksamo s paličnim mešalnikom.
  3. Dodamo chia semena.
  4. Če smo uporabili breskve, ki niso bile toliko sočne, da sok teče z njih, dodamo še 2 do 4 žlice.
  5. Premešamo in postavimo v hladilnik.
  6. Po 15 minutah vzamemo iz hladilnika in spet dobro premešamo (pozorni smo predvsem na chia semena, ki se skušajo napopati na dno posodice).
  7. Pustimo v hladilniku čez noč ali vsaj 5 ur.
  8. Naslednje jutro marmelado še enkrat dobro premešamo in postrežemo - na kruhu, palačinkah, piškotkih, ovseni kaši ali kar tako.
Nasveti & triki:
  1. Če vam je zmes prihodnji dan pregosta, dodajte nekaj žlic vode in pustite stati še kakšni dve minuti.
  2. Takšna marmelada v hladilniku zdrži do 5 dni.
Manja Ujčič Zrimšek http://manjauz.si/

Komentiraj